Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Werkwijze

Zorg op maat

Volgens onze unieke methodiek

Iedereen is uniek. Daarom hebben we bij RenQli speciaal voor onze doelgroep een eigen methodiek en werkwijze ontwikkeld. Hiermee kunnen we voor iedereen een passende oplossing op maat vinden. Vanaf het moment van jouw aanmelding volgen we een aantal duidelijke stappen en kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Daarbij stellen we samen een zorgplan op en kijken we ook welke rol de directe omgeving kan spelen.

Zo werkt RenQli - vierkant

Onze werkwijze

Samen gaan we de volgende stappen uitvoeren

Leefgebieden

Sociaal, psychisch, lichamelijk, zingeving, werk en activiteit, wonen en financiën

Tijdens onze ondersteuning gaan we systematisch te werk, zodat de cliënt zich kan ontwikkelen op verschillende leefgebieden. RenQli werkt vanuit 7 leefgebieden: sociale relaties, psychische gezondheid, lichamelijke gezondheid, zingeving, werk en activiteit, wonen en financiën. Hiermee willen wij onze cliënten stimuleren om zelf zingeving te vinden en hun gevoel van eigenwaarde te versterken. Dit motiveert onze cliënten om zelf de regie in handen te nemen.

Iedereen met een verstandelijke beperking (LVB of zwaarder), eventueel in combinatie met GGZ-problematiek. Lees hier meer over in onze werkwijze.

Wij kunnen geen ondersteuning bieden als er sprake is van ernstige verslavingsproblematiek, ernstige agressieproblemen waarbij de veiligheid van onze medewerkers niet gewaarborgd kan worden, en wanneer iemand rolstoelgebonden is of andere ernstige lichamelijke problemen heeft. Dit geldt ook voor ernstige psychiatrische stoornissen die behandeling nodig hebben door een gespecialiseerde GGZ-instelling.

Direct aanmelden? Ga naar ons aanmeldformulier