Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Begeleiding

Ondersteuning thuis

Alles op een rijtje

Naast dagbesteding op onze eigen locaties biedt RenQli ook ambulante begeleiding op individueel niveau voor mensen met een verstandelijke beperking (LVB of zwaarder). Begeleiding zal meestal bij de cliënt thuis plaatsvinden en biedt ondersteuning bij allerlei aspecten van het dagelijkse leven. Op deze manier worden cliënten gemotiveerd om hun zelfredzaamheid te vergroten en zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren.

Soms kan begeleiding ook op locatie nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een doktersbezoek, boodschappen doen of sporten onder begeleiding.  De begeleider neemt hierbij geen taken over van de cliënt, maar helpt de cliënt door ondersteuning in de nabijheid om taken zelf uit te voeren.

De specifieke invulling van de ondersteuning wordt bij de start van de begeleiding samen met de cliënt opgesteld in het persoonlijke zorgplan. Zo werken we samen aan de individuele ontwikkeling van de cliënt.

Ambulante begeleiding bij RenQli wordt vergoed vanuit de Wlz. Hier is een indicatie voor nodig. Bekijk hier meer over kosten en vergoedingen.

Onze diensten

Wij ondersteunen onze cliënten graag bij de volgende zaken
Meer nodig? Bekijk de mogelijkheden voor 24-uurs zorg

Neem een kijkje

Hami krijgt bezoek van zijn begeleider