Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Activiteiten

Doe ook mee!

Leerzame en leuke activiteiten

Bij RenQli hebben we een uitgebreid aanbod aan dagbestedingsactiviteiten die speciaal voor de LVB-doelgroep ontwikkeld zijn. Deze activiteiten zijn ingedeeld op de volgende thema’s: employ, ontwikkeling en beleving. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen rap opnemen, eten en drinken serveren in een koffiebar of een beautysalon starten? Neem contact met ons op voor vragen of suggesties over onze activiteiten.

Dagbestedingsactiviteiten RenQli

Unieke concepten

Speciaal voor onze doelgroep ontwikkeld

Onze activiteiten

Leren, beleven en ontwikkelen

Naast leuke activiteiten vallen onder ons dagbestedingsprogramma ook employ-achtige dagbestedingsactiviteiten die een meerwaarde bieden en waar de deelnemers van kunnen leren. We proberen hierbij zo veel mogelijk de echte wereld na te bootsen en samen te werken in een echte werkomgeving, zoals een beautysalon, een werkplaats of een naaiatelier.

Op deze manier kunnen deelnemers hun eigen mogelijkheden ontdekken en belangrijke kennis en vaardigheden leren die in het dagelijks leven te gebruiken zijn. Dit helpt de cliënt om te groeien, en zijn of haar zelfvertrouwen en eigenwaarde te versterken.

Tijdens activiteiten rond het thema beleving staan de zintuiglijke en emotionele waarneming van de deelnemer centraal. In het kader van bijvoorbeeld kunst en cultuur, beweging en gezonde voeding worden allerlei activiteiten georganiseerd, zowel doorlopend als in projectvorm.

Bij RenQli motiveren we onze cliënten om te leren in eigen tempo en op eigen niveau. Spelenderwijs dagen wij onze deelnemers uit om grenzen te blijven verleggen en zo hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Kom je langs? Doe dan eerst de gezondheidscheck

Voor al onze dagbestedingsactiviteiten geldt dat we ons moeten houden aan de voorschriften van het RIVM. Daarom moet iedereen die onze locaties bezoekt eerst een gezondheidscheck doen.

Neem een kijkje

Saïda en Rami vertellen over onze dagbestedingsactiviteiten
Deze videoclip hebben de deelnemers van Beats gemaakt!