Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Veelgestelde vragen

Vragen

over het zorgaanbod van RenQli?

Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we staan je graag te woord.

Iedereen met een verstandelijke beperking (LVB of zwaarder), eventueel in combinatie met GGZ-problematiek. Lees hier meer over in onze werkwijze.

Onze werkwijze

Wij kunnen geen ondersteuning bieden als er sprake is van ernstige verslavingsproblematiek, ernstige agressieproblemen waarbij de veiligheid van onze medewerkers niet gewaarborgd kan worden, en wanneer iemand rolstoelgebonden is of andere ernstige lichamelijke problemen heeft. Dit geldt ook voor ernstige psychiatrische stoornissen die behandeling nodig hebben door een gespecialiseerde GGZ-instelling.

Met name de cultuursensitieve aanpak maakt dat zorg van RenQli goed aansluit bij de cultuur en omgeving van de cliënt. Lees hier meer over in onze achtergrond.

Onze achtergrond

Na jouw aanmelding doorlopen we samen verschillende stappen. Bekijk alle stappen in onze werkwijze. Gebruik het aanmeldformulier om je aan te melden.

Aanmelden

Nee, momenteel is er geen wachtlijst voor zorg van RenQli.

Het merendeel van onze zorg wordt vergoed vanuit de Wlz. Lees meer op onze pagina over kosten en vergoedingen.

Kosten en vergoedingen

RenQli biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking (LVB en zwaarder) vanaf 4 jaar. Kinderen en jongeren in de leeftijd 4 t/m 18 jaar vallen onder jeugdbegeleiding.

Jeugdbegeleiding

RenQli biedt een ruim aanbod aan activiteiten, binnen verschillende thema’s. Bekijk alles op onze activiteitenpagina.

Activiteiten

RenQli heeft verschillende locaties in Utrecht. Bekijk onze pagina met alle locaties en bijbehorende routebeschrijvingen.

Locaties

Als je nog geen indicatie hebt, kun je deze aanvragen bij het CIZ. Zo nodig kunnen we je hier ook bij helpen. Lees meer op onze pagina over indicatie en kosten.

Indicatie en kosten

Als je een klacht hebt over RenQli, zijn er verschillende opties. Lees meer over onze klachtenprocedure op onze klachtenpagina.

Klachten

Onze zorg gaat ondanks corona gewoon door. Wij volgen hierbij uiteraard wel de regelgeving van het RIVM. Lees meer in ons coronaprotocol.

Coronaprotocol