Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Jeugd

Jeugd en gezin

Alles op een rijtje

RenQli biedt intensieve ondersteuning en begeleiding aan kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Speciaal voor deze jongere cliënten verzorgen wij een zorgprogramma op maat bestaande uit individuele ambulante begeleiding in combinatie met dagbehandeling dat volledig gericht is op de ontwikkeling van het kind op het gebied van samenwerking, sociale contacten, eigen regie en hun visie voor de toekomst.

Samen garanderen wij een goede overgang voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking tussen school (speciaal onderwijs) en dagbehandeling en individuele begeleiding. Ons doel is om onze jonge cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren, zowel binnen hun eigen omgeving als de maatschappij. Eigen regie en zelfstandigheid staan centraal in onze integrale aanpak.

RenQli vindt het belangrijk om het gehele gezin te betrekken bij de begeleiding en behandeling van het kind met een verstandelijke beperking. Samen maken we een zorgplan en er zijn allerlei mogelijkheden om het gezin te ondersteunen bij de opvoeding en verzorging.

Zo bieden wij bijvoorbeeld intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG) waarbij samen met het gezin wordt gekeken naar de beste manier van aanpak. Wat we ook doen, we doen het samen!

Onze jeugdbegeleiding wordt vanuit de Jeugdwet aangeboden en betaald. De Jeugdwet is bedoeld voor iedereen onder de 18 jaar die begeleiding of ondersteuning nodig heeft bij het opgroeien of bij de opvoeding. De gemeente is uitvoerder van de Jeugdwet.

Kijk voor meer informatie over de Jeugdwet op de webiste van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Ons zorgaanbod

onder jeugdbegeleiding

Onze activiteiten

Doe mee aan leerzame en leuke dagbestedingsactiviteiten
Wij werken samen met de volgende partners binnen jeugdzorg:

Zowel RenQli als alle samenwerkende zorgverleners binnen jeugdbegeleiding zijn SKJ-geregistreerd.

Kom je langs? Doe dan eerst de gezondheidscheck

Voor al onze activiteiten geldt dat we ons moeten houden aan de voorschriften van het RIVM. Daarom moet iedereen die onze locaties bezoekt eerst een gezondheidscheck doen.