Cultuursensitieve LVB-begeleiding

Voor professionals

Cultuursensitieve

zorg voor verstandelijke beperking

RenQli biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij kan het gaan om cliënten met LVB of (zeer) ernstige verstandelijke beperking en alles daartussenin, met zorgprofielen VG3 t/m 7. Hierbij kan soms ook sprake zijn van bijkomende multiproblematiek (LVB+). Speciaal voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar bieden wij intensieve jeugdbegeleiding op maat voor zowel het kind als het gezin.

Wat RenQli uniek maakt is onze aandacht voor de culturele achtergrond en taal van de cliënt. Hun leefwereld is altijd het vertrekpunt voor onze zorg. Daarom zoeken we onze multiculturele doelgroep proactief op en proberen we de familie en directe omgeving zoveel mogelijk te betrekken. Mensen met een beperking voelen zich het meest op hun gemak op een plek waar hun cultuur begrepen wordt en ze zich echt thuis kunnen voelen. Zo kunnen wij de beste zorg leveren.

RenQli locaties Oudegracht

Unieke methodiek

Op basis van doelgerichte stappen brengen we de benodigde zorg in kaart en creëren we een oplossing op maat die voldoet aan de persoonlijke behoeften van de cliënt

Maak kennis

met onze behandelaars

Al onze diagnoses en GGZ–behandelingen worden verzorgd door onze eigen gediplomeerde gedragsdeskundigen en therapeuten.

Ruveyda Er

Ruveyda Er

Gedragsdeskundige (orthopedagoog)

Het werken voor een interculturele organisatie die zich richt op mensen met LVB verveelt nooit. Voor deze doelgroep is echt passende zorg nodig.

George Muishout

George Muishout

Teamleider en muziektherapeut

Ik werk voor RenQli omdat ik geloof in tailor-made zorg met oprechte interesse voor het individu en finesse voor de omgeving waar hij/zij vandaan komt.

Dr. Murat Can

Dr. Murat Can

Psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut

Ik heb lang gezocht naar een combinatie van gepaste methodiek en bejegening gebaseerd op diversiteit. Deze zorg op maat tref ik bij RenQli.

Ons zorgaanbod

Altijd een passende optie

Ervaringen

RenQli is een jong en energiek bedrijf. Ieder mens is uniek en culturele aspecten maken een belangrijk deel uit van iemands identiteit. Ik vind het mooi dat er binnen RenQli ruimte is voor de culturele identiteit van LVB’ers.

Semra Aytemur

Semra Aytemur

Raad van Commissarissen bij RenQli

RenQli richt zich op kwetsbare jongvolwassenen met een migratieachtergrond. In de langdurige zorg is dat een vergeten groep waarvoor weinig belangstelling en expertise bestaat.

Bert Ramakers

Bert Ramakers

Raad van Commissarissen bij RenQli

RenQli is een plek waar verschillende waarden samenkomen met respect voor elkaars achtergrond. Zorg op maat voor mensen die niet gewend zijn om zorg te accepteren.

Zafanja Hartog

Zafanja Hartog

Psycholoog

Uitdagende concepten

Speciaal voor onze doelgroep ontwikkelde dagbestedingsactiviteiten binnen de thema's ontwikkeling, employ en beleving

Meer weten?

Kijk op deze pagina's voor specifieke informatie
Info nodig voor cliënten? Kijk dan hier
RenQli staat voor kwaliteit en deskundigheid

Contactgegevens

hoofdlocatie en postadresAmerikalaan 199
3526 VD Utrecht

Telefoon030-8776245

E-MAILinfo@renqli.nl