Wat moet er geregeld worden om de juiste zorg te mogen ontvangen?  We adviseren of ondersteunen je hier graag in.

RenQli kan jou ondersteunen bij jouw indicatieaanvraag. De indicatieaanvraag is een dienst van RenQli en valt niet onder ons zorgaanbod. Meer informatie hier over lees je in onze Algemene voorwaarden. Wil je een indicatieaanvraag doen? Neem dan gerust contact met ons op.

RenQli is een door het ministerie erkende en door het zorgkantoor gecontracteerde zorginstelling  en wordt betaald vanuit de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) volgens Zorg in Natura (ZIN) . Deze Wlz is bedoeld voor mensen die vanwege een ziekte of aandoening blijvend zorg nodig hebben. Iedereen in Nederland betaalt verplicht mee aan de Wet Langdurige Zorg. Een zorgprofiel geeft aan welke zorg er nodig is. Dit zorgprofiel vraag  jij zelf (eventueel samen met RenQli) aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ bepaalt op basis van de zorgbehoefte het best passende zorgprofiel. Je leest hier meer over op www.ciz.nl.

RenQli levert, als door het zorgkantoor gecontracteerd zorgaanbieder in principe enkel Wlz zorg in natura (ZIN). Toch zorg inkopen bij RenQli vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB)? In overleg met de directie van RenQli is dit sommige gevallen ook mogelijk.
Met een PGB bepaal je zelf, in afstemming met RenQli, hoe je de zorg precies wilt ontvangen. Met dit PGB koop je de zorg in bij RenQli en houd je de bijbehorende administratie zelf bij. Je legt ook zelf verantwoording af aan het Zorgkantoor.

Cliënten die zorg hebben op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) moeten een eigen bijdrage zorg betalen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de eigen bijdrage. RenQli levert de basis gegevens aan bij het CAK en de door jou afgenomen zorg. Het Zorgkantoor levert bij het CAK de gegevens over de indicaties of beschikkingen aan. Voor informatie over de werkwijze van het CAK en de eigen bijdrage kun je terecht op www.hetcak.nl.

Wij helpen jou graag!

Meer weten over diensten van RenQli of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan voor je klaar.

030 877 62 45       info@renqli.nl
Amerikalaan 199, 3526 VD Utrecht

Aanmelden

Wij helpen jou graag!

Meer weten over diensten van RenQli of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan voor je klaar.

030 877 62 45       info@renqli.nl

Aanmelden